Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tűzoltóság képes leírás - Ügyelet - non stop.tlap.hu
részletek »

Tűzoltóság - Ügyelet - non stop.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ugyelet.tlap.hu » Tűzoltóság
Keresés
Találatok száma - 4 db
Baranya megyei tűzoltóság

Baranya megyei tűzoltóság

A tűzmegelőzés a tűzvédelem alrendszere, a tüzek keletkezésének megelőzésére, továbbterjedésének megakadályozására, illetőleg a tűzoltás alapvető feltételeinek biztosítására vonatkozó, a létesítés és a használat során megtartandó tűzvédelmi jogszabályok, szabványok, hatósági előírások rendszere és az azok érvényesítésére irányuló tevékenység. A tűzvédelemmel kapcsolatos kötelezettségeket a jogszabályokban, szabványokban, hatósági előírásokban meghatározottak szerint kell teljesíteni. A tűzmegelőzési feladatokat és jogköröket a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály látja el.

Székesfehérvár MJV - Tűzoltóság

Székesfehérvár MJV - Tűzoltóság

Parancsnokságunk a szerek és eszközök riaszthatóságának fenntartásával - szabad kapacitása terhére - a hatályos jogszabály, illetve az Alapító Okiratában meghatározott alábbi szolgálatatások végzését vállalja: Térítéses munkavégzések: Fakivágás, gallyazás, ifjítás. Teherszállítás, tehergépjármű bérbeadása. Daruzás 50 tonnáig. Rendezvénybiztosítás. Magasban végzett munkákhoz emelőkosaras gépjármű bérbe adása 42 m-ig. Vízszállítás. Gépjárműfecskendő igénybevétele egyéb célokra (szivattyúzás, terület megvilágítás, tűzveszélyes tevékenység biztosítása, fotózás stb.)

Tűzoltó Komárom

Tűzoltó Komárom

A 105-ös segélyhívó számon tehet bejelentést a tűzoltóság ügyeletén. Bejelentéskor kérni fogjuk a nevét, telefonszámát, amin a bejelentést tette, illetve amin folyamatosan elérhetjük. A bejelentését rögzítjük. Bejelentéskor a pontos információk életet és vagyont menthetnek, ezért kérjük olvassa el figyelmesen az alábbiakat!

Tűzoltóság Zalaegerszeg

Tűzoltóság Zalaegerszeg

Tűzoltóság Zalaegerszeg. A tűzoltóság - mint intézmény -első nyomaira Magyarországon az 1860-as években akadunk. Megalapítója gróf Széchenyi Ödön volt, aki Budapesten szervezte meg az ország első önkéntes tűzoltó csapatát. Tűzrendészeti szabályozásokra azonban, már az államalapítás kezdete óta szükség volt. Szent István királyunk szigorúan büntette a szándékos gyújtogatókat, és a tűztől való félelem késztethette arra is, hogy rendeletében a 'tűzőröket' felmentette a vasárnapi templombajárás kötelezettsége alól. A Zalaegerszegre vonatkozó tűz-rendészeti intézkedések legrégibb nyomait abban az országos rendelkezésben találjuk meg, amelyet II. József bocsátott ki 1788-ban.

Tuti menü